loading...

SNIJEG NAPRAVIO HAOS NA CESTAMA U BiH: Teretnim vozilima ZABRANJEN saobraćaj, ŠLEPER PROKLIZAO NA BRADINI!

Zbog zastoja teretnih vozila na putu M-17 Konjic-Sarajevo na dionici Podorašac-Ivan Sedlo putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna trenutno ne mogu proći.

bradina

zastoj1

zastoj

Naš reporter je poslao fotografiju i šlepera koji je proklizao na cesti u mjestu Bradina.

kamion2

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

loading...

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i jakog vjetra koji stvara sniježne nanose obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Na putevima u višim predjelima na kolovozu mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvajamo puteve: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kupres-Bugojno, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar-Livno, Sarajevo-Konjic i Sarajevo-Olovo-Kladanj. Zbog snijega na kolovozu skrećemo pažnju i na puteve Gorica-Studenci i Stolac-Neum.

Na području Bosanskog Petrovca, Glamoča, Bosanskog Grahova, Kupresa, Livna i Tomislavgrada, dodatne poteškoće vozačima stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose.

Zbog nešto nižih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Za sutra ujutro (22.03.) od 05 sati, najavljen je početak sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup. Za vrijeme radova saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prelazima danas nema dužih zadržavanja.

loading...